White chocolate matcha cheesecake – raw

 

raw white chocolate and matcha cheesecake - dairyfree

Winter wonderland

Op zoek naar een oogstrelend Kerst dessert ? Eentje waarvan de hele tafel roept ‘Wow!’ Wat dacht je van een romige witte chocolade matcha cheesecake, zonder lactose of enig andere vorm van zuivel. En ook nog een vinger likkend lekker.

Deze no-bake, fluweel zachte, romige cheesecake met witte chocolade en een vleugje groene thee is een echte smaaksensatie.

Naast lekker is de taart ook nog eens rijk is aan o.a. antioxidanten door de matcha. Matcha is een groene thee soort  waarbij de hele blaadjes, die door een speciaal groei proces extra rijk zijn aan chlorofyl ofwel bladgroen. De blaadjes worden vermalen tot een groene thee poeder. Het geeft een fijne delicate smaak en is het dus ook nog eens gezond door de hoge aantal vitaminen, mineralen, anti-oxidanten en aminozuren.

raw white chocolate and matcha cheesecake - dairyfree

Feestelijke Chocolade decoratie

Last van mogelijke kerst diner stress heb je met deze taart niet. Je kunt hem makkelijk 2 dagen van te voren maken en in de koelkast bewaren. Om hem extra feestelijk te maken,versier je de taart met zelfgemaakte chocolade figuren zoals deze dennenbomen.

Hoe? door een goede pure chocolade bv van Green&Black’s Organic au bain-marie te smelten. En met een spuitzakje op een vel bakpapier chocolade vormen te maken.

Voila geniet met volle teugen.

raw white chocolate and matcha cheesecake - dairyfree