Homemade crunchy granola – gltn free

cruncy glutenfree granola - easy homemade

Zelfgemaakte krokante granola laat het huis geuren als een warme Kerst deken. Weg grauwe, natte donkere dagen! De zoet geur van kaneel, mango en cranberry’s zijn een echte traktatie. De dagen zijn in één keer warm gevuld. En het allerbeste is dat het een stuk gezonder en zeker zoveel lekkerder is, als de krokante cruesli die je in de winkels koopt. En ook nog eens geheel gluten vrij!

cruncy glutenfree granola - easy homemade

Het kerst ontbijt is zeker zo belangrijk als de overige maaltijden tijdens deze feestdagen. Een fijn licht, maar vooral lekker ontbijt is precies wat je kunt gebruiken na het vaak toch wel wat zwaardere avond diner. Knapperige boekweit, gepofte quinoa en kerst rode cranberry’s zorgen samen met een zelfgemaakte notenmelk voor een voedzame start van de dag.

Zelf maak ik deze granola al ruim voor de Kerstdagen. Alleen al omdat de geur die zich in huis verspreid, me direct in de gezellige winter sfeer brengt. En het water me in de mond doet lopen. Mij lukt het dan ook niet altijd even goed om de granola tot aan de feestdagen te bewaren.  Maar geen probleem, je hebt net zo makkelijk weer een nieuwe pot vol.

cruncy glutenfree granola - easy homemade

Dit jaar is het hier al weer op, niet omdat ik teveel gesnoept heb, maar omdat het een perfect zelfgemaakt Kerst kadootje is. Hup in een leeg potje, leuk handgeschreven etiket erop geplakt met een lintje erom heen en klaar ben je voor een persoonlijk kado.

Op zoek naar nog meer makkelijke jummy food kadootjes, kijk hier voor meer Kerst food gift ideeën.

cruncy glutenfree granola - easy homemade